EN LT FI IT BG DE
 
  Pavadinimas  
Home
Тема: Успешно приспособяване на ново работно място
Упражнение: Оценка на Вашите комуникационни умения
Разработено от: Социален иновационен фонд, Литва
Базирано на: "Ръководство за кариера и заетост за търсещите работа и служители с увреждания", изготвено от Robin Jacobs. http://spot.pcc.edu/~rjacobs/career/effective_communication_skills.htm
     
 
Цел: Анализ на комуникационните Ви умения и съвети как да ги подобрите.
     
Очаквана продължителност: 30 минути
     
Описание: Възможно е да се чувствате объркани, да се страхувате, притеснявате или да сте нервни, когато започвате нова работа. Това всъщност е нормално и ще трябва по някакъв начин да свикнете с новото работно място.
Ще трябва да създадете добри отношения и комуникация с колегите и мениджърите. Това е важно, тъй като някога може да имате нужда от помощта им. Добрите комуникационни умения ще Ви помогнат да станете част от екипа и да изградите добри отношения с другите.
Това упражнение е възможност да анализирате уменията си за общуване - способност за започване и завършване на разговор, изслушване на другите в процеса на общуване, даване и получаване на обратна връзка. Този анализ на уменията за общуване ще Ви помогне да работите за подобряването им и по този начин да се адаптирате по-добре към новото работно място.

Прочетете следните твърдения и отбележете това, който най-добре описва Вашия стил на общуване.
     
Обратно към темата   Стартиране на теста
     
 
 
LLP

© EU KA3 ICT project "eMENTOR"

This project has been funded with support from European Commission. This publication [communication] reflect the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.