EN LT FI IT BG DE
 
  Pavadinimas  
Home
Тема: Кариера и професионално развитие
Упражнение: Развиване на уменията за създаване на контакти
Разработено от: VentureQuest Ltd. LLC, Съединени американски щати.
     
 
Цел: Да се определят и развият основни умения за създаване на контакти за подпомагане на кариерното развитие.
     
Очаквана продължителност: 15 минути
     
Описание: Създаването на контакти има за цел получаване и събиране на информация и средства за изграждане и развиване на професионални отношения. Успешното създаване на мрежа от контакти може да бъде много ефективен начин за подпомагане на кариерата. Използвайте го, за да постигате целите си, да срещате нови хора и да откривате нови кариерни възможности. Развиването на добри умения за създаване на контакти може да помогне за по-бързото професионално издигане.

Създаването на контакти е по-скоро изграждане на пълноценни отношения, отколкото използване на приятели за намиране на работа. Хората с добри умения за създаване на контакти работят усилено, за да бъдат запомнени, и присъстват на организирани събития, за да намерят хора, които биха могли да ги препоръчат за нови възможности за работа. Когато участвате в събитие за създаване на контакти, търсете хора, които могат да Ви помогнат да постигнете професионалните си цели.

Когато разговоряте с някого за първи път, опитайте се да разберете неговите нужди, след това обяснете какво Вие търсите и накрая поискайте координатите му. Целта на новите контакти е на първо място да определите общите черти и нужди с отсрещната страна. От решаващо значение е да следвате уговорките си и да продължавате да отглеждате професионалната си връзка.

Това упражнение ще подобри уменията Ви за съдаване на контакти.
     
Прочетете твърденията и изберете дали са верни или грешни.
     
     
Обратно към темата   Стартиране на теста
     
 
 
LLP

© EU KA3 ICT project "eMENTOR"

This project has been funded with support from European Commission. This publication [communication] reflect the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.